תקלות נפוצות במקררים
אחד התסריטים הפחות נעימים הוא לגלות שכל המקפיא, המלא במצרכים לכבוד שבת, יום הולדת או סתם מפגש עם חברים, הפשיר והפך לעיסה צבעונית, דביקה, מתוקה או בשרית, כתלות בכמות הגלידה והמוצרים להכנת "על האש" שהכיל המקפיא. לאחר בחינה זהירה של הנזק, מתקבלת החלטה כי יש לקרוא לטכנאי, ואם אכן מדובר ביום שישי, כדאי לעשות זאת בהקדם. אם כן, מה הן סוגי התקלות הנפוצות המביאות מקררים מהשורה להשתעל, לגרגר, לקרטע או סתם לשבוק חיים?
מקררים חדשים מול ישנים
תיקון מקררים ישנים התאפיין בתקלות רבות שנגרמו עקב הפעלת כוח פיזי גדול מדי על המקרר. מקררים אלו, שלא נבנו על בסיס טכנולוגיית ה"אנטי פריז", היה צורך לנתק מזרם החשמל אחת לפרק זמן מסוים, על מנת להפשיר את כמות הקרח שהצטברה בהם. מי שלא התאפיין בסבלנות הנדרשת על מנת להמתין להפשרת שכבת קרח עבה, היה עלול לנסות ולזרז את התהליך בעזרת חפץ חד כגון סכין, איתו היו מנתקים פיסות קרח מדפנות המקפיא. במקרה של תנועה לא זהירה, עלול היה הסכין לחתוך בדופן המקרר עצמו, מה שהיה מביא לא רק לבריחת הגז, אלא גם לכניסת מים למערכת הצינורות של המקרר, שבהגיעה למדחס גורמת למקרר להשמיע קולות שיעול.
תקלות נפוצות הדורשות תיקון מקררים
למרות שישנן תקלות פשוטות אותן ניתן לנסות ולתקן בבית, רוב סוגי התקלות יצריכו הגעת טכנאי מיומן. כאלו הן: ניקוי הצינורות של המקרר ומילוי גז, שעלול לברוח גם כתוצאה מבעיה בחיבור הצינורות למדחס, החלפת מיכל הגז או הצנרת של המקרר, תקלה בתרמוסטט המקרר הדורשת החלפה, החלפה של הטיימר של המקרר. גם הגומיות הנמצאות בדלת המקרר חיוניות לצורך קירור תקין, היות והן מאפשרות בידוד טוב של פנים המקרר מהסביבה החיצונית ושחיקה או קרע בהן הן מסוג התקלות הנפוצות. עוד תקלות אפשריות הן ניקוי הפילטרים של המקרר, תקלה במאוורר, תקלה בפיקוד הדיגיטלי המהווה את אחת התקלות היותר יקרות לטיפול, כמו גם תקלה במדחס של המקרר הדורשת תיקון או החלפה.